HTML

KONCERTEK

április 25.

Túrkeve (info: nimfea.hu)

április 28.

Nyíregyházi Főiskola, FŐHE NYFHöt)

május 1.

Nyíregyháza, Mustár Ház (16:00)

május 10.

Budapest,Pálinkafesztivál, Városháza park (18:00)

május 23.

Debrecen, Főtér

június 26.

Kiskunfélegyháza, ROCKTÁR

július 23.

Debrecen, Campus Fesztivál, Debrecen Színpad Campus Fesztivál)

július 25.

Panyola, IV. Határmenti Világzenei Fesztivál

augusztus 15.

Hajdúböszörmény Csík zenekarral

augusztus 19.

Keszthely

augusztus 22.

Nyírbátor, AZFESZT

Folk Error

A Folk Error szittya rakkenróll banda szénmegadurva közvetlen blogja

Látogassatok el az óffisiöl honlapunkra is, ahol egyéb infók, képek, vendégkönyv, zene, stb található.
folk error honlap



Nekünk honlapot csinál:
rk design - honlapkészítés, weblapkészítés, webdesign debrecen - Folk Error
RKdesign


Szavazz! Kattints!

Rovatok

Folk Error - muzsika

Október körül kijön az új vagyis az első rendes cd, addig is hallgasd a régi jó kis zenéket!
A zene indításához kattints a lejátszás gombra / gyk.: jobbra sima nyíl:)

INTERAKTÍV CUCC

FELHÍVÁS
Küldjetek be ti is blogbejegyzéseket /de hülye szó ez/ a fellépéseinkről, ahogy ti láttátok, vagy amit nektek jelentett az adott alkalom. Mellékelhettek fotókat is hozzá. És mi pedig megköszönjük:) És persze publikáljuk! A legszorgalmasabbak jutalma természetesen nem fog elmaradni;)
A cím ahova küldhetitek:
info kukac folkerror pont hu

Rovatok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Címkék

4 (1) 4fordance (6) a38 (1) album (3) árock (1) azfeszt (7) balaton (1) balatonsound (1) bandland (2) beshodrom (2) buli (3) bürkös (3) campus (3) cigány (1) csillag (2) dance (1) debrecen (5) dezsőházi (1) el (1) életjel (3) error (18) eső (1) esztergom (1) ethnokol (1) farsang (1) fesztivál (4) folk (19) for (1) fotó (1) fruzsi (1) ganxsta (1) graszt (4) hegyalja (1) héjjegykettő (1) indulj (1) jobboldal (1) karnevál (1) kép (2) képek (2) klub (3) könczei (1) krippa (1) mittomén (1) montázs (2) muzsika (4) nadara (1) nyíregyháza (4) pálinka (5) panyola (5) parno (4) paula (1) pucageri (2) rákoskert (1) reflektor (1) riport (4) rtl (3) savaria (1) sheket (1) sopron (1) studio (5) szavazás (3) szeged (1) székesfehérvár (1) sziget (1) szin (1) szombathely (1) születik (2) tankcsapda (1) tls (3) toma (2) üdvözlet (1) újságcikk (3) videó (6) voltfesztivál (1) zene (2) Címkefelhő

2008.08.25. 12:37 Kovács Balázs

Szombathely

Újra itt...

Mielőtt azonban belekezdenék a  hétvégi beszámolóba ejtsünk egy pár szót ez előző hétvégéről is: voltunk Rákoskerten a 4 for Dance-szel. Nagyon extra dolgok nem történtek. Szerencsére nem mosta el az eső, ellenben nem volt túl meleg, viszont hideg volt. És annyit még mindenképp meg kell említeni, hogy a fellépes helyszínétől még a legközelebbi kocsma is tekintélyes távolságra esett. Persze ez nem volt baj, mert visszafelé találkozhattunk Nádas Peti ikertestvérével, amiről fotó is készült. Gondolom Peti fel is fogja ide tenni.

A műsor után Andor megkínált minket pálinkával, amit nem utasíthattunk vissza, meg jól is esett :) Bár akkor már sejtettük, hogy nem az lesz az utolsó aznap. Hazafelé benéztünk a Tescoba egy gyorsbevásárlás erejéig, aztán irány Pécel, ahol pálinkázással, gin-bodzázással, boroskólázással, youtube-ozással, és hosszabb-rövidebb alvással töltöttük az éjszakát.

Na és akkor következzék a szombathelyi kanszi. Ismételten ki kell emelnem, hogy Szombathely és Debrecen sajnos nem szomszédos városok, sőt, aránylag messze esnek egymástól. Emiatt az apró ok miatt reggel kilenckor kellett indulnunk, hogy odaérhessünk időben, és fél hatkor el tudjuk kezdeni a koncertet a Savaria Történelmi Fesztivál keretein belül. Előző este egy lightos Jazz-ezés alkalmával beszéltünk róla, hogy úgyis vihart mondanak a Dunántúlra, mi lenne, ha nem vinnénk hangszereket...

Természetesen az úton oly' meleg volt, hogy nagyon, egészen majdnem Szombathelyig. Kb. 10 perc volt hátra a városig, amikor elkezdett esni az eső. Fél öt körül érkeztünk meg, gyorsan felpakoltunk a színpadra, és vártunk.

Eredetileg úgy volt, hogy lenyomjuk a koncertet és utánunk játszik a Baba Yaga. Ezen a felálláson természetesen az eső nagyban változtatott, aminek az lett a vége, hogy a Baba Yaga kb. három órás csúszás és két és fél órás beállás után játszott több, mint másfél órát, nekünk meg annyi lett mondva, hogy ha akarunk, utánuk még játszhatunk, de ha nem, akkor sem haragszanak meg.

Mi meg úgy voltunk (lettünk) vele, hogy ha már eljöttünk ilyen messze, akkor csak jó lenne játszani. Természetesen az eső az nem nagyon emelt a hangulatunkon, viszont volt pálinka a Hörpintőben, meg Kobuci, szal volt ami tartsa bennünk a lelket. Ettől függetlenül majd' mindenkinek volt olyan pillanata, amikor feladná, és legszívesebben hazamenne.

Amikor már biztos volt, hogy játszunk elrendelődött a "pálinka stop", nehogy gondok legynek a színpadon, viszont málnafröccsöt lehetett fogyasztani, amiben én személy szerint nem éreztem a bor ízét, csak a hatását ;)

Végülis olyan fél egy körül feljutottunk a színpadra, és egy nagyon rövid, max. 15 perces beállás után meg is kezdtük a koncertet.

Eddig nem említettem, de most pótolom, hogy rendhagyó koncertet adtunk, mivel két dobossal álltunk a színpadra. Szendrei Attilán kívül Papp "Puca" Geri is bevállalt vagy 4 számot, a többiben meg perkázott és csörgőzött, valamint ha Gergő dobolt, akkor Attis vállalta ezeket. Emiatt elég sokat kellett próbálni erre a koncertre, ami próbaterem hiányában necces volt, bár nagyobb baj volt a nemzeti ünnep, és az ezzel összeköthető alkoholfogyasztásnak a zenekarra eső része (aug. 21-én a 15:00-kor kezdődő próba is korainak bizonyult :) ). Na nem is ez a lényeg, hanem, hogy nagyon jó hangulatú kis koncert volt, nagyon jó volt és kitartó a közönség, amit ezúton is szeretnénk nekik megköszönni. Kiemelném a közönségből Gergő spanyol barátnőjét (Paula), aki velünk tartott ezen a kis túrán, és láthatóan nagyon élvezte a koncertet, valamint nem volt rest a koncert végén megtanulni egy új magyar szót ("vissza") és skandálni a közönséggel. Nem vagyok benne biztos, hogy mindenhol vártak volna ránk hajnali egyig, és maradtak volna kettőig, és még utána háromszor visszahívtak volna miket a színpadra, szóval köszönjük. És persze köszönjük a szervezőségnek és a technikusoknak is a kitartást.

Viszont a csúszás miatt a hajnali hazaérés is felborult, és áttevődött kb. reggel kilencre. A hazaúton érdekes dolgok már nem nagyon történtek, mindenkinek félálomban telt. Kivéve persze Levit, aki ismét sofőrködött, és sikerült több, mint 1000 km-t levezetnie.

Hát kb. ennyit akartam most, lehetne még sokat írni, de azt majd a többiek hozzáteszik vagy itt, vagy majd a kommentekben...

1 komment

Címkék: pálinka szombathely eső savaria paula 4fordance pucageri héjjegykettő rákoskert


A bejegyzés trackback címe:

https://folkerror.blog.hu/api/trackback/id/tr65631775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ször Dodesz 2008.08.27. 04:43:07

málnafröccs legyen!!!:)
oszt képek is lesznek? vagy én inkább ne szóljak be?:P
süti beállítások módosítása